Thursday, February 15, 2007

Teppe



Jeg strikker og strikker på det store teppet jeg har begynt på. Jeg syns det går utrolig treigt, selvom mønsteret er ok å strikke. Jeg er nå ferdig med snart 3 rader og jeg skal lage 8! Det blir spennende å se hvor lang tid dette kommer til å ta. Men det kommer til å bli kjempestort og fint....håper jeg da.

Hedera




Disse sokkene har jeg brukt laaang tid på. Ikke nødvendigvis fordet det tok så lang tid, men jeg ble så lei etter den første sokken. Etter at den første sokken var ferdig, oppdaget jegat de ble for store:-(
Ingen motivasjon til å strikke den andre og jeg gadd hvertfall ikke rekke opp. Ble da ferdig tilslutt, selvom jeg ikke er helt forøyd med resultatet /hvertfall til mine føtter). Får gi de bort til snille søsteren min kanskje, som har større fot enn meg?
Jeg har tatt mange bilder for å få rødfargen rett, men den ligner ikke i det hele tatt. Mener å ha lest et sted at rød er en vanskelig farge å få rett på bilder. Noen som har gode tips?
Rødfargen er fin i virkeligheten, rødt Opalgarn kjøpt her. Super nettbutikk med god service. Oppskriften er fra Knitty.

Tuesday, February 13, 2007

Babyjakke strikket i et stykke

Enda en babyjakke. Denne skal også være gave til en av de små magebarna i omgangskretsen. jeg er ikke helt fornøyd med knappene, ville egentlig ha grålige perlemorknapper. Jeg gadd ikke gå i flere butikker, så jeg tok noen jeg hadde hjemme. Kanskje gidder jeg å bytte før jeg gir den bort? Jakken er ikke presset, derfor litt krøllete. Garn og oppskrift er fortsatt fra Nøstebarn, men vet at Garnstudio har en veldig lik modell. Gøy å strikke når det ikke er så mye montering.

Mosters babyknestrømper

Knestrømper til en liten en.....
Garnet er Askeladdengarn fra Nøstebarn og oppskriften likeså. Strømpene strikkes utbrettet, for å syes sammen til slutt. Morsom oppskrift, ihvertfall hvis man ikke er så glad i å strikke med strømpepinner.

Monday, February 05, 2007

Blomster..

Det ble mye grått etter hverandre, så jeg syns denne fortjente å komme inn i bloggen. Jeg er ikke flink med blomster men har noen lettstelte i hjemmet. Jeg elsker kuttede blomster og skulle ønske jeg var flinkere til å kjøpe oftere. Denne fikk jeg av verdens søteste naboer ifjor og nå blomstrer den for andre gang. Jeg har en til som har blomstret flere ganger. Morsomt å få den til å komme igjen, hvertfall siden jeg virkelig ikke har peiling, bare litt flaks....Gøy med vakre ting som krever minimalt med stell:-)

Kyse

Jakken under trengte en kyse også. Jeg gjorde feil når jeg sydde den sammen, men syntes resultatet ble greit fordet (umulig å få opp de små stingene). Silkebåndet er i samme farge som knappene på jakken og gir et riktigere bilde av fargen. Oppskriften er hentet fra samme seted som jakken og garnet er fra Askeladden.

Babyjakke med heklet kant

Det er mange rundt meg som har små i magen om dagen. Det er jo umulig å vite om det blir gutt eller jente, så jeg har tenkt til å strikke litt av hvert. Fordelen med å strikke babytøy er at det går fort. Oppskriften til denne jakken er hentet fra garnstudio sine sider. Den ligger under babydrops nr 14 (14-7). Jeg har strikket den Askeladdengarn fra Nøstebarn, det beste garnet til små babyer. Jeg brukte et nøste til jakken. Knappene er rosarøde perlemorsknapper. Fargen ble ikke riktig på bildet.

Chevron Afghan

Inspirert av alle teppestrikkerene på Hobbyboden, bestemte jeg meg for å lage et selv. Det er utrolig mange flotte mønster, men jeg ville ha et ensfarget med litt mønster. I den vakre bloggen til Bente B fant jeg mønster og inspirasjon til dette. Mønsteret er enkelt og gøy å strikke, men det tar lang tid. Jeg håper jeg klarer å gjøre det ferdig. Jeg vil at teppet skal bli stort, så jeg skal lage 8 slike rapporter som skal syes sammen til slutt. Jeg legger det ut her for da kan jeg ikke legge det helt bort:-)
jeg bruker Rubingarn fra Sparkjøp. Greit med billig garn når man trenger så utrolig mange nøster.