Tuesday, April 05, 2011

LyngdalsluaDet er veldig sjelden min kjære ønsker seg noe hjemmestrikket, så når han endelig gjør det, så kaster man seg over pinnene.
Her er derfor mitt aller første forsøk på dobbeltstrikking. Jeg bommet kraftig på strikkefastheten, så for å unngå en lue  som passet en elefant, måtte jeg rekke opp halvveis. Den ble passelig til slutt og både mottaker og jeg er fornøyd.
Strikkemønster og garn ble kjøpt per telefon hos Broderistua i Lyngdal, som ga super service til en byjente:-)

Ryktene sier forresten at det er strenge regler for å kunne bære denne lua. Du må enten ha sterke røtter til Lyngdal, eller være kjendis og ha besøkt Lyngdal. Så da vet du det...

6 comments:

bentetove said...

Så kjekt da, for mora mi var fra Lyngdal så da kan jeg jo strikke og gå med den lua. Tilbrakte mange sommerdager der, mange gode minner fra barndommen på sørlandet.
Ha en fin dag!

duBedåre said...

Digge digge! Utrolig ku(l) lue, og kanskje serlig i byen? Jeg har aldri vært i Lyngdal, er ikke engang helt sikker på akkurat hvor det er, så jeg må nok stå utenfor denne eksklusive luegjengen og se missunnelig på. Og lure på om gresset er like grønt som lua på den andre sia av gjerdet. (o:

elle-melle said...

Hei, jeg ble fanget av tittelen på dette innlegget inne på en annen blogg. ( Jeg tilbrakte alle mine barndomssomre i Lyngdal og slekta mi har sine røtter der)
Jeg måtte inn for å titte litt hos deg. Du lager mye fint og jeg likte meg så godt her at jeg setter deg opp på lista mi så jeg kan følge med på det du lager.

Jeg er vel kvalifisert for den lua tenker jeg. Det hadde vært gøy å strikke den en gang.

Siren said...

Hehe, så morsomt:) Fin var den da i alle fall!!!

AnitaK said...

det var den aller kuuuleste lua!! ever!

Fru Helianthus annuus said...

Stilig lue! Jeg verken stammer fra eller har sterk tilknytning til Lyngdal (jeg har riktignok besøkt stedet og det snakkes jo stadig om den fantastiske kebaben som serveres der), så om jeg skal forsøke meg på noe sånt må det kanskje modifiseres? Men såpass har jeg fått med meg at det er en egen kurase :)