Friday, September 06, 2013

Chevron Afghan

Etter en deilig sommer med nydelig vær, syns jeg det er greit at høsten sniker seg på, spesielt når været er som det er her i Oslo. Sola skinner og kveldene er fortsatt fine. Fordelene med det kjølige draget er at det ikke er så varmt å strikke:) Vi skal i konfirmasjon i helgen og jeg hadde planlagt å strikke et teppe til frøkna. Men så var det så varmt....også manglet jeg garn osv osv. Plutselig var det bare 14 dager igjen.
Jeg er ingen speedstrikker, men er alltid optimist:) Så med tykt garn og pinner strikket jeg et stort teppe på 10 dager. Rimelig stolt og ganske vondt i skuldra. Men er det mulig for meg er det mulig for alle.


Jeg har strikket det samme teppe før, men denne gangen strikket jeg hele teppe sammen, isteden for i rader som monteres sammen. Jeg brukte nesten 4 år på å montere det første og har da lært. Teppet så også litt kort ut, men etter vask er det ca 160cmX200cm. Stort nok!


Oppskriften er dessverre fjernet fra nett, men det finnes mange lignende oppskrifter. Jeg har brukt Andres fra Garnstudio, hele 2 kg.

6 comments:

lena said...

Det var helt nydelig!!! Godt jobba!

Tante Constanse said...

Flott teppe du har strikket!
Jeg har strikket et lignende teppe - bare mye mindre (til baby) - for flere år siden.
Heldig konfirmant som får så fin en gave! :-)

Ugla said...

Lekkert.
Kanskje jeg skal fikse et slikt til søstra mi istedet for de irriterende lappene jeg holder på med nå....

Penelene said...

Wow - for en fantastisk konfirmasjonspresang - well done! Speedstrikking har jeg også utsatt meg selv for noen ganger .... ikke alltid like morro, men deilig når en blir ferdig. Finfin uke til deg!

Guro said...

For en flott gave!

Anonymous said...

Hei, for et nydelig teppe. Jeg har bestilt garn nå for å strikke meg et teppe og fant ditt via google. Det er akkurat slike jeg kunne tenkt meg. Har prøvd å se litt men kan ikke finne noen oppskrift jeg liker, men finner ingen som dette. Har sett pledd som ligner men blir ikke helt fornøyd. Vet du hvor jeg kan finne oppskriften på mønsteret? Hvilken pinne str har du brukt? Garnet jeg har kjøpt har strikkefasthet på ca 22x10 og er mest egnet til pinne 8. Jeg tror ikke det er så langt unna garnet du har valgt. Håper du leser kommentarer ennå. Takker for hjelpen. :-) Hilsen Silje