Sunday, August 17, 2008

Sommerstrikk

Dette strikketøyet ble kjøpt inn i all hast, på vei til strikkcafè. Av erfaring vet jeg at det bør være veldig enkelt, ellers blir det lite strikking og mye å rekke opp.


Oppskriften på teppet og sokkene er fra Strikk til baby fra Du store alpakka. 
Teppet er veldig enkelt. Man starter med 3 masker og øker med et kast innenfor 2 kantmasker, til teppet har ønsket størrelse. Deretter feller man. Det er heklet en lang rad med luftmasker i dobbel tråd, som er flettet inn i hullene. Enkelt og effektfult.
Det skulle egentlig vært fine perlemorsknapper til pynt, men de ble droppet.
Redselen for at noen skulle klare å bite de av og sette de i halsen er viktigere.Adam stilte som modell, og da vanker det hjemmestrikk på modellen.
Det er jammen ikke lett å få så bra bilder av det som er strikket, når det sitter på en liten sprellemann. Men sjønn er han da:-)


Oppskriften anbefaler bomullsgarn, men jeg har strikket teppet i en ull/bomullsblanding fra Mirasol, Cotanani. Deilig og mykt garn, i føge Benjamin på 5 år. Vi var på ferie i sammen i sommer og han var svært stolt, etter å ha strikket 5 masker på overnevnte teppet.
Flinking:-)
 


Oppskriften på sokkene er bunnoppskrift fra Nøstebarn, med noen forandringer.
Jeg har fått høre at disse faktisk ikke er så lett å sprelle av for de små.

4 comments:

Anonymous said...

Så effektfullt det er med den kanten. Lagrer den infoen på harddisken.

Utrolig nyydelig modell!

Helene said...

Heldig er jeg som har en sønn som får så fine ting:) Det er et fantastisk deilig teppe, fått skryt av barseljentene, som nesten ikke kan tro det er ull i det. Sokkene er egentlig for store enda, men de henger på for det- og det er ikke verst, for han er en sprellemann.

Myrtle said...

Å, så mye fint! nydelig pledd.

Pinneguri said...

Og så nydelige bilder du tar!